joi, 27 martie 2008

Far Cry 2 a fost amanat

Lansarea first-person shooter-ului Far Cry 2 a fost amanata. Studiourile Ubisoft Montreal au confirmat printr-un comunicat de presa ca jocul nu se va mai lansa in aceasta primavara asa cum fusese initial anuntata data preliminara de lansare.

Actiunea din Far Cry 2 se va desfaşura in Africa de aceasta data. Noua data de lansare a fost amanata pentru luna octombrie a acestui an. Jocul va dispune de versiuni pentru PC, Xbox 360 si PlayStation 3.

Sharp a prezentat cel mai subţire LCD din lume

Compania japoneză Sharp a prezentat ieri la Tokyo modelul prototip al unui nou model de televizor LCD care depăşeşte tot ce există pe piaţă în materie de calitate a imaginii, design, grosime şi consum de energie. Noul LCD are o grosime de 1.1 inch, contrast de 100.000:1 şi un consum de 140 kWh/pe an. Sharp a prezentat un prototip de televizor LCD.

Cel mai subţire televizor LCD din lume

Camera digitala de numai 14,9 mm grosime

Produsul a fost lansat de curand pe piata romaneasca, cu un design ultracompact si meniu in limba romana

Cea mai subţire cameră digitală T700 de 7MP cu o grosime de numai 14,9 mm a fost lansată pe piaţa românească de BenQ. Unul dintre avantajele acestui aparat faţă de alte mărci consacrate care se afla în România este dat de touchpanel-ul generos de 3 inci, dar şi de meniul în limba română.

Aparatul are un design ultra-compact, reducându-se considerabil numărul de butoane ceea ce permite redimensionarea ecranului la valori foarte mari pentru mărimea camerei. Un alt avantaj este obiectivul Pentax SMC cu zoom optic 3X si până la 12X zoom digital.

La capitolul dezavantaje „T700 slim” iese în evidenţă atât prin zoom-ul optic cât şi cel digital care sunt relativ „slabe”. Cârcotaşii trec în categoria dezavantajelor şi meniul în limba română şi asta datorită faptului că majoritatea userilor sunt obişnuiţi cu cel în engleză iar traducerile autohtone nu sunt tocmai la îndemnână.

nregistrarea se face la rezoluţie VGA 640x480 şi dacă aparatul are încorporat un card de memorie SD de 2GB, poate efectua o filmare neîntreruptă de până la două ore. Un avantaj de lungă durată este consumul redus de energie, asigurând o durată de viaţă mai mare a acumulatorului. Funcţia „Super Shake Free” permite utilizatorului să surprindă imagini nedistorsionate şi clare, eliminându-se efectul imprimat de acestea.

Imprimante de buzunar

Profesionistii care calatoresc des pot lua cu ei o imprimanta pentru facilitarea lucrului cu documente.
Producatorii de imprimante continua sa micsoreze echipamentele portabile, in speranta ca acestea le vor fi de folos celor care petrec mult timp pe teren.
Imprimantele portabile au fost gandite pentru business, dar ele au avut succes mai degraba in industria pasionatilor de fotografie, unde se inghesuie acum toti marii producatori sa lanseze produse noi. Exista insa si profesionisti care si-au instalat in masina, in loc de subwoofer, o imprimanta portabila, pe care pot scoate oricand un contract sau o factura pentru clientii lor.
Imprimantele de dimensiuni si mai mici, care incap in geanta de laptop si pot fi luate peste tot in deplasari, sunt din ce in ce mai accesibile, dar raman un echipament rar intalnit in Romania.

Razboiul tehnologiilor
Imprimantele mici sunt mai ales inkjet. Exista si cateva imprimante care folosesc tehnologia de imprimare termala, dar dezavantajul e ca au nevoie de hartie speciala. Pentax sau Brother au astfel de produse, preferate mai ales de cei care nu vor sa printeze documente in format A4.
In fine, vine tare din urma imprimanta portabila pentru fotografii, color, dar nu prea recomandata pentru documente. Cartusele costa mai mult si tin pentru cateva zeci de poze. Canon are imprimante de acest gen, iar Olympus, care a vandut astfel de produse, s-a cam retras din joc. Tot HP ramane principalul competitor.
Epson, Lexmark si altii au intrat si ei pe acest segment.

Recomandarile analistilor
Pentru oamenii de afaceri, specialistii recomanda imprimantele ink-jet, alb-negru, cat mai compacte, pe care se pot printa documente si facturi. Pasionatii de fotografie au si ei la dispozitie cateva modele performante, iar cei care doresc sa printeze alte documente, bonuri fiscale sau etichete pot apela la tehnologia termala.


Produse

1) Canon Pixma iP90

- tehnologie pentru printarea fotografiilor
- conexiuni Bluetooth, infrarosu, cablu, tehnologie PictBridge (direct de pe camera)
Producator: www.canon.com
Pret informativ: 800 lei

2) HP Wireless DeskJet 460wbt
- tehnologie de printare a pozelor
- conectivitate Bluetooth, slot pentru card, include si bateria reincarcabila
Producator: www.hp.com
Pret informativ: 1.150 lei

3) Epson PictureMate Zoom PM 290
- tehnologie de printare a fotografiilor
- seamana cu o baterie de masina, dar are ecran LCD si unitate optica incorporata
Producator: www.epson.com
Pret informativ: 260 euro

4) Pentax PocketJet 3
- tehnologie termala de printare
- conectivitati wireless, infrarosu, necesita hartie speciala.
Producator: www.pentax.com
Pret informativ: 350 euro

5) Brother MW140BT
- tehnologie termala, cel mai mic printer
- are nevoie de hartie speciala, are Bluetooth, USB, printeaza 4 pagini pe minut

6) Kodak Easyshare G800
- tehnologie de imprimare foto
- ecran color cu diagonala de 3,5 inci
Producator: www.kodak.com
Pret informativ: 200 euro

7) Canon Selphy ES1
- tehnologie de imprimare foto
- ecran color LCD cu diagonala de 2,5 inci, tehnologie de procesare DIGIC II
Producator: www.canon.com
Pret informativ: 125 euro

8) Lexmark P315
- tehnologie de imprimare foto
- ecran color cu diagonala de 2,5 inci
Producator: www.lexmark.com
Pret informativ: 450 lei

Intel a mai lovit odata AMD cu procesorul de 45 nanometri

Intr-o competitie contra timp intre cele doua mari companii, Intel devanseaza AMD-ul si lanseaza la finalul acestui an ceea ce ambele companii anuntasera pentru 2008.

15 cipuri sunt asteptate astazi pe piata, toate venind de la Intel. Familia de procesoarea Xenon 5400, bazata pe cipuri Penryn, este destinata atat desktop-urilor si cat si notebook-urilor.


Penryn reprezinta prima serie de cipuri fabricate cu tehnologie de 45-nanometri, ceea ce permite o crestere a performantei si a eficientei energiei. Seria va fi prima din lume care va fi produsa in masa la tehologia de 45-nanometri, cu aproape o treime mai mica decat actuala tehnologie, cea de 65-nanometri.

Compania urmareste sa fabrice mmajoritatea procesoarelor sale pe baza tehnologiei de 45-nanometri pana la mijlocul anului urmator. Reusita celor de la Intel, anuntata ca directie de dezvoltare in ianuarie 2007, orienteaza compania catre realizarea unor produse care sunt cu 25% mai mici decat cele anterioare. Mai mult, tehnologia de 45-nanometri permite ca din aceeasi unitate de silicon sa fie fabricate mai multe cipuri, reducand astfel substantial costurile.

Procesoarele de 45nm Hi-K Intel Xeon sunt compatibile cu platformele de server care folosesc seria Intel 5000. In plus, Intel lanseaza trei solutii de platforme care sa sustina procesoarele de 45nm, incluzand platforma Intel 5400, optimizata pentru HPC; Intel 5100 Memory Controller Hub Chipset si Intel ICH-9R I/O, solutii optimizate din punct de vedere al costului care pot suporta unul sau doua procesoare si care reduc consumul de curent prin utilizare memoriei native DDR2; platforma Intel 3200 chipset care este dedicata serverelor cu un singur procesor.

Preturile procesoarelor 45nm hi-k Intel Xenon depind de model, viteza, imbunatatiri si cantitatea comandata, mergand de la 177 $ pana la 1279$ pentru 1000 de bucati. Intel Core 2 Extreme QX9650 quad core 45 nm se va comercializa cu 999$ pentru o comanda de 1000 de bucati. De asemenea, in functie de model, procesoarele sunt disponibile incepand de astazi sau in maximum 45 de zile.

Tastatura Optimus Tactus

Optimus Tactus.

Optimus Tactus este o tastatură fără … butoane. În esenţă este un display sensibil la atingere care afişează tastele sau orice altă imagine. Avantajele sunt evidente: layout-ul tastelor se poate schimba în funcţie de aplicaţia rulată pe ecran, VISTA ar putea afişa email-urile chiar şi atunci când computerul este oprit, etc…

Aparatele care va scapa de radar

Cei care doresc sa isi achizitioneze un detector de radar trebuie sa tina cont, in primul rind, de sensibilitatea detectorului sau, altfel spus, de raza de detectie a radarului. In general, aceasta distanta variaza intre 100 si 1.500 de metri. Exista insa mai multi factori de care depinde aceasta raza. „Distanta variaza de la un detector la altul - cele performante au o raza de detectie mai mare, dar distanta este influentata si de alti factori: pozitia aparatului radar fata de autovehicul, daca aparatul radar este stationar sau in miscare. Mai intervin, de asemenea, si conditiile meteo: ceata, ploaie“, explica reprezentantii unui magazin de specialitate.

Un alt criteriu important de care trebuie sa se tina cont in decizia de achizitionare este selectivitatea, adica insusirea detectorului de a face diferenta dintre o alarma falsa si aparatul radar. Aceasta in conditiile in care unele aparate isi avertizeaza utilizatorul la orice dispozitive care folosesc banda X (usile cu celula fotoelectrica, spre exemplu).

Nu in ultimul rind, performanta unui detector, spun specialistii, este data si de modul in care utilizatorul este avertizat de prezenta radarului. Mentionam ca exista doua tipuri de avertizari: vizuale (LED-uri si pictograme) si sonore (care includ sinteza vocala si tonurile distincte pentru fiecare banda detectata). Exista si modele care dispun de un afisaj digital unde sint evidentiate toate semnalele detectate si intensitatea semnalului sau un meniu cu ajutorul caruia se pot configura diverse setari ale aparatului, ca de exemplu activarea sau dezactivarea diferitelor benzi de semnale.

Escort Passport 9500 i
  • Dispune de tehnologia bazata pe GPS
  • Ofera protectie totala de 360°
  • Detectare Instant-on (Pulse)
  • Asigura detectarea aparatelor radar in modul POP
  • Memoreaza locurile unde a primit alarme false
  • Are alerta de viteza
  • Dispune de benzi selectabile
  • Volumul sunetului se autoregleaza in functie de zgomotul din masina
  • Are sistemul SWS care opereaza in portiunea de 24 Ghz a benzii K si emite semnale unice si codate care sint detectate de catre detectorul de radar
  • Pret: 1.559,98 lei
  • Modelul poate fi achizitionat online de pe www.m-o.ro
Beltronics Professional RX 75 Plus
  • Detector de radar/ laser Modular
  • All Band
  • Afisaj cu LED-uri
  • Benzi Radar Selectabile
  • Functia Mute/AutoMute
  • Noul Display THREAT
  • Control Programabil al Luminozitatii
  • Buton Telecomanda Volum/Mute
  • Tehnologia SHADOW
  • Tehnologia avansata BEL
  • Difuzor Amplificat pentru Avertizari Digitale
  • Posibilitatea de Orientare in Bord
  • Circuit de Autocalibrare
  • Pret: 3.100 lei
  • Modelul poate fi achizitionat online de la www.detect.ro
PRO RX 75 PLUS
  • Are display alfa-numeric de tip Matrix, format din 280 de LED-uri
  • Tech Display: detectorul va afisa frecventa numerica a semnalelor radar receptionate
  • Threat Display™ receptioneaza si afiseaza mai multe semnale radar simultan, precum si intensitatea acestora
  • Mesaje vocale digitale
  • Mod silentios/ silentios automat
  • Moduri City: City X, City All
  • Mod Highway
  • AutoScan
  • Mod luminos/ intunecat
  • Sistemul avertizarilor de siguranta (Safety Warning System™)
  • Secventa de autotestare la alimentare
  • Benzi radar selectabile
  • 8 functii selectabile
  • Avertizare la tensiune scazuta a bateriei
  • Detectare si blocare semnal laser
  • Montare: modulara
  • Pret: 1150$ + TVA
  • Modelul poate fi achizitionat online de pe www.falcon-shop.ro sau din reteaua magazinelor Falcon Electronics

Monitor curb, venit de pe alta planeta!

Exista o companie care tine mereu cont de dorintele voastre, punandu-va la dispozitie cele mai tari notebook-uri si sisteme desktop, capabile sa ingenuncheze si cele mai pretentioase jocuri.

Oare despre cine este vorba? Ati ghicit, vorbim despre Alienware, subsidiara Dell, pusa ca de obicei pe lucruri mari. Cat de mari? Nu trebuie decat sa vizualizati pozele si trageti singuri concluziile.Alienware a pregatit pentru Consumer Electronic Show, un monitor imens ce foloseste tehnologia DLP. Pana acum nimic deosebit, Panasonic a venit doar cu o plasma de 150 inch. Da, dar extraterestrii astia s-au gandit sa faca acest monitor curb, ideal pentru jocurile bogate in elemente grafice, simuland vederea periferica.


Monitorul are o rezolutie de 2880 x 900 pixeli si un timp de raspuns de numai 0.02 milisecunde! Si ca sa fie totul si mai clar, Alienware a implementat o iluminare de fundal pe baza de LED-uri.


Se poate observa cu usurinta o separare a imaginii, de unde rezulta ca suprafata este formata din patru segmente distincte. Pana cand va ateriza pe Pamant, Alienware a promis ca va rezolva toate neajunsurile, facand un produs inalt calitativ.

Imaginati-va cum ar fi sa avem vreo cinci-sase astfel de monitoare in jurul nostru, dispuse la 360 de grade? Ar fi ceva..Pacat ca tehnologia DLP nu ii permite sa fie mai subtire, deoarece trebuie sa admitem ca dispozitivul este destul de “dolofan”. Monitorul curb Alienware va fi disponibil incepand din a doua jumatate a anului, pretul fiind momentan nedezvaluit. Totusi va puteti vinde locuintele de pe acum..

Sursa: Plugin

2 noi procesoare Quad Core Xeon low-voltage

Intel a taiat si mai multi wati de pe noile sale procesoare adresate serverelor si workstation-urilor introducand seria Quad Core L54xx. L5420 si L5410 functioneaza la 2.5Ghz respectiv 2.33Ghz cu FSB 1333Mhz si memorie cash 12Mb.Aceste cipuri low-voltage sunt fabricate pe tehnologia de 45 de nanometrii si functioneaza cu un consum de aprox 50W. Pretul pentru L5420 este de 190 euro/buc iar pentru L5410 de 160 euro/buc pentru comenzi de minim 1000 de bucati.

Sursa: Hit

Poze nostime






Romania pitoreasca!!!














Statusurile maneliştilor

Pe turbosistem (available)

Număr bani (busy)

La Miss Piranda (stepped out)

Întorc caseta şi vin (be right back)

Îmi aştept dedicaţia pe Taraf (not at my desk)

Ascult muzică la telefon (on the phone)

Duşmanii pândeşte (invisible to everyone)

Blestem şi plâng (offline)

Carlsberg

Sprite - Sunt singurel bing bang

Sunt singurel, Bing Bang
Printre copaci, Bing Bang
Si sunt lovit, Bing Bang
Si sangerez, Bing Bang
LaLaLaLa ...

Dar chiar nimic, Bing Bang
Nu ma va opri, Bing Bang
Sa cant acum, Bing Bang
Un cantecel, Bing Bang
LaLaLaLa ...

Funny pictures




Rambo 4 (2008)

Unul dintre cele mai asteptate filme ale anului nu si-a dezamagit iubitorii de actiune si momente explozive. Sylvester Stallone revine intr-o noua continuare destul de buna (dupa Rocky 2006), insa batranetea deja incepe sa se vada pe chipul sau. Rambo 4 urmareste acelasi traseu eroic al filmelor de actiune americane unde un singur om nimiceste o intreaga multime de oameni inarmati.

Pana la urma asta asteptau si cei care au urmarit filmul si anume inca o aventura a lui Stallone in jungla asiatica. In aceasta parte Rambo, John Rambo se alatura unei trupe de mercenari in salvarea unor voluntari ajunsi intr-o zona de razboi si cruzime. Bineinteles nu lipesc exploziile uriase, miile de focuri de mitraliera si nici grenadele. Bonus la toate acestea Stallone manuieste foarte bine si arcul, astfel incat veti vedea niste sageti bine infipte in "raufacatori".

Da...scena care mi-a placut cel mai mult a fost cand tragea cu sageti in niste soldati ce-si bateau joc de prizionieri si ca sa spun si ceva cu care nu am fost de acord, cred ca puteau fi evitate scenele in care sar bucati de corp sau zboara capete de oameni. Vizionare placuta:D