miercuri, 16 aprilie 2008

TOP 10: Super concepte pe care ai vrea sa le ai dar nu poti! :)

Exista multe gadget-uri de care cu totii am vrea sa ne bucuram dar pur si simplu nu putem. De ce? Aflati raspunsul mai jos..
Digital Tattoo Interface reprezinta un concept cel putin bizar. Device-ul se implanteaza sub pielea de la nivelul antebratului si se alimenteaza cu glucoza si oxigenul din sangele "donatorului". Acest telefon arata ca un tatuaj si permite apasarea tastelor direct pe piele. Stiti cum isi alinta Jim Mielke conceptul? "This product is waterproof and it is powered by pizza!"


Phil Nolan este un profesionist in grafica 3D. El si-a imaginat o consola Nintendo DS 2, ca un hibrid ce are la baza un iPhone si un PSP. Ar fi bine daca Nintendo s-ar inspira putin de aici cand va incepe lucrul la o noua consola portabila!

Conceptul Land Rover RX are o consola superba care gazduieste un iPhone. Totul poate fi controlat cu ajutorul telefonului, exista chiar si un buton "Start" pentru aprinderea motorului care i-ar face invidiosi pana si pe posesorii de Ferrari.

Omaura TT este in esenta un PC extrem de wide. Nu va lasati pacaliti de prima poza, nu este vorba despre un LCD cu un aspect ratio disproportionat. Nu, Omaura TT este doar un PC care poate sta foarte bine sub standul unui LCD!

De multe ori am vrea sa nu mai coboram din pat! Hi-Can ne dezvaluie patul multimedia, unde putem sa urmarim filme, sa navigam pe internet, sa ascultam muzica, ba chiar sa avem parte de jocuri..




Eclipse Desk ne apropie de orizontul Matrix. Biroul se izoleaza printr-o copertina hi-tech care poate deveni display pentru video conferinte..Exista o camera video, speakere, un modul wireless, iluminare ajustabila, totul de la Yanko Design!




Yamaha Tesseract reprezinta un concept de motocicleta pe patru roti! Are doua motoare, unul pe benzina si unul electric. Design-ul superb o face ideala pentru orice super erou. N-ar fi rau sa o vedem intr-un nou film Batman&Robin!


Edge Phone este un cocept cat se poate de interesant. Tastatura iese din corpul terminalului printr-un mecanism slide metalic si este iluminata de LED-uri. Cei ce tin mai mult la aspect cu siguranta si-ar dori un astfel de telefon.

iStick are un design inovativ cu patru suprafete touchscreen care pot fi folosite pentru afisarea diferitelor icon-uri. Exista si WiFi pentru conectarea la iTunes! Apple ar trebui sa ia aminte la Yanko Design pentru viitoare generatie de playere iPod..

marți, 15 aprilie 2008

Counter-strike pe iPod Touch!

Fanii FPS-ului Counter-strike au un motiv in plus de bucurie! Cineva a reusit portarea jocului pe player-ul iPod Touch, iar rezultatul a fost cat se poate de convingator!


Counter-strike pe iPod Touch nu se poate juca online, ci doar cu boti, lucru care nu constituie neaparat un neajuns tinand cont ca atractia principala este portarea in sine. Cine stie, poate in viitor un multiplayer in WiFi va fi perfect posibil!

Pentru a instala jocul, initial trebuie descarcata o arhiva care contine doua fisiere. Download-ul se poate face de aici. Cele doua fisiere obtinute dupa extractie trebuie copiate in folderul Doom, accesibil folosind SSH. Calea este /private/var/root/Media/Doom.

Mesajul de overwrite trebuie confirmat, apoi permisiunea setata la 755 pentru folderul doom.app (/Applications/Doom.app) si toate datele din acesta. Acelasi lucru trebuie facut si in /private/var/root/Media/Doom.

Rezultatul? Counter-strike pe iPod Touch! Cine nu crede merita sa urmareasca clipul:

Cel mai puternic sistem desktop din univers: Alienware CFX!

Alienware nu se teme de nimic si de nimeni cand spune despre noul sau desktop Area-51 ALX CFX ca este cel mai puternic sistem din univers!

Sa-i credem , sa nu-i credem? Pana acum nu ne-au dezamagit deloc inginerii lui Michael Dell, livrand "marfa extraterestra" (asa se traduce numele companiei!) de cea mai buna calitate, asa ca avem toate motivele sa-i credem pe cuvant.

Noul sistem Area-51 ALX CFX este o sursa de putere pura, dar si gaura neagra care atrage sume uriase de bani, deoarece pretul de achizitie incepe de la 5149 dolari..

Ce componente are modelul de top? Alienware a trecut cu succes la Penryn, oferind in CFX un Core 2 Duo Extreme Quad urcat de la 3.0 Ghz pana la 4 Ghz, cu o racire corespunzatoare pe baza de lichid. Procesorul are un FSB la 1333 Mhz si 12 MB memorie cache L2. Patru nuclee sunt prezente pentru un multitasking ca la carte.
Memoria DDR3 nu a intrat in multe produse, insa CFX nu face compromisuri si gazduieste 4 GB de RAM tip DDR3 la o frecventa de 1333 Mhz! Stocarea aproape ca nu cunoaste limite: patru unitati HDD de 1 TB fiecare pentru un total de 4 TB! Unitatea optica este un BLu-ray 6X, care poate citi discurile Blu-ray la 6X si le poate arde cu o vitexa maxima de 4X.

Unui gamer pana peste masura de pretentios ii cam plac placile video de ultima generatie. AMD a lansat tehnologia CrossFire X si Alienware a pus imediat ochii pe ea..Rezultatul? Doua placi video ATI Radeon HD 3870 X2 (da, cu doua GPU-uri pe fiecare placa!) montate in mod CrossFire X! Asta inseamna 2 GB de memorie video, 1280 procesoare de stream si aproape 2 Teraflops..

Placa audio Sound Blaster X-Fi High Definition Surround va face echipa buna cu un sistem audio 7.1 de ultima generatie (ramane la alegerea utilizatorului). Pe site-ul Alienware exista cateva oferte bune la boxe Logitech pentru a usura cumparaturile..



La partea de conectica CFX nu duce lipsa de nimic. Amintim WiFi b/g/n, Gigabit Ethernet, 8 porturi USB 2.0, 1 Firewire 400, 2 porturi external SATA, S/PDIF optical si coaxial.

Va intrebati desigur la ce pret ajunge o asemenea configuratie din moment ce pretul de pornire este de 5149 dolari. Sistemul descris costa nici mai mult nici mai putin de 7481 dolari!

Alienware Area-51 ALX CFX va fi disponibil pe data de 4 aprilie!

Primul joc pentru Microsoft Surface PC!

Microsoft demonstreaza potentialul "masutei computer" cu un joc denumit Firefly, cu posibilitatea comoda a unui control multitouch.



Firefly este destul de primitiv insa nu face altceva decat sa scoata in evidenta faptul ca Surface PC poate si asa ceva. Microsoft nu va ramane indiferenta si va exploata la maximum potentialul interfetei multitouch, urmand sa lanseze intr-un viitor nu foarte indepartat, titluri care vor face din Surface visul oricarui gamer. Oricarui gamer cu bani multi, deoarece computerul Microsoft costa o mica avere..

Tehnologie de ultima ora Emotiv System: Jocuri controlate cu gandul!

Emotiv Systems este o companie infiintata in 2003, de patru oameni de stiinta: neurologul Allan Snyder, designer-ul de chip-uri Neil Weste, Tan Le si Nam Do, cei din urma cercetatori in tehnologii de ultima ora.

Emotiv s-a concentrat pe industria jocurilor, incercand sa creeze o legatura puternica intre om si dispozitivele electronice. Astfel a luat nastere EPOC, primul sistem de recunoastere a gandurilor propagate in creier si trasmiterea lor spre consolele de gaming in vederea unui control perfect in orice jocuri!

Tehnologia este cat se poate de impresionanta, principiul ce sta la baza EPOC fiind unul asemanator cu cel dintr-un electroencefalograf. EEG-ul (electroencefalograma) reprezinta o harta de trasee pe care diferite unde caracteristice unui gand, sentiment sau unei actiuni le inscriu pe o hartie milimetrica. Niste electrozi plasati dupa anumite reguli se ocupa de perceptia impulsurilor care i-au nastere la nivelul creierului.

EPOC dispune tot de electrozi care percep diferite impulsuri, un translator si un modul wireless care trimite comenzile la consolele de jocuri. Metoda nu este deloc invaziva si prevede montarea unei casti speciale pe cap. EPOC are si trei componente software: Affectiv Suite, Cognitiv Suite si Expressiv Suite. Affectiv monitorizeaza starea emotionala in timp real, astfel ca intr-o situatie complicata nivelul de dificultate al jocului poate fi automat diminuat. Practic dificultatea se adapteaza la fiecare situatie.

Cognitiv interpreteaza gandurile si intentiile, gamerii putand manipula obiecte virtuale numai cu puterea mintii! Expressive creaza o legatura stransa intre gamer si avatarul din joc, astfel ca o grimasa sau o incruntare va fi imediat vizibila si pe fata personajului!



Emotiv a adus viitorul mai aproape de noi. EPOC poate fi comandat de pe site-ul producatorului la un pret de 299 dolari.

Un mouse revolutionar, controlat cu..capul! :| -cool

Cu bila, cu infrarosu, cu laser, cu mecanism giroscopic..Mouse-ul a cunoscut de-a lungul timpului tot felul de transformari, unele dintre ele de-a dreptul spectaculoase.

Periferic deosebit de folositor la casa omului, mouse-ul s-a indepartat in nu putine cazuri de design-ul traditional. Smartnav a construit un mouse handsfree, asemanator unui robotel care sta cuminte pe monitor si asteapta comenzi de la utilizator.

Smartnav nu foloseste mana pentru miscarea cursorului, ci atentie, capul utilizatorului, prin asa-numitul proces "head-tracking". Pe frunte se aseaza o piesa metalica de mici dimensiuni care serveste drept reper pentru dispozitiv, iar simpla miscare a capului va misca implicit cursorul!



Daca va intrebati cum este actionat click-ul, ei bine, Smartnav doar misca pe ecran cursorul, iar click-ul ramane in sarcina unei pedale speciale. Parere personala: de ce nu s-au gandit producatorii sa foloseasca ochii utilizatorului drept reper, iar click-ul sa coincida cu un clipit? Ar fi fost mult mai interesant..

Aplicatiile noului dispozitiv Smartnav pot fi numeroase. Putem sa ne gandim doar la persoane cu un anumit handicap, care nu au sau nu isi pot folosi mainile, dar doresc sa utilizeze un calculator personal. Smartnav ar rezolva foarte usor aceste probleme. Pretul este insa destul de piperat, de 299$. Il puteti cumpara de aici.

Ochii care nu se vad, sunt acoperiti de ochelari!

Vuzix Corporation, cunoscuta pana nu demult ca Icuiti, a lansat o noua pereche de ochelari iWear cu display incorporat, denumita AV920-C.

Aceasta ofera un display de 62 inch portabil, fiind un dispozitiv compatibil cu aproape orice device audio/video prevazut cu port video out. AV920-C este ideal pentru console XBOX 360, PS3 sau Wii, oferind o experienta imersiva in moduri single sau multi player.

iWear include practic doua LCD-uri de mici dimensiuni cu 640 x 480 pixeli fiecare, insa ochiul il percepe ca pe unul singur de 62" diagonala si 16 milioane de culori, aflat la 3 metri distanta!

AV920-C pot fi purtati atat de utilizatorii ce au in dotare ochi emetropi, dar si de cei cu oarecare probleme vizuale, care poarta ochelari conventionali.


Pentru realizarea unui mod multiplayer, pot fi interconectate pana la patru astfel de dispozitive. Stim cum se realizeaza un multiplayer la o consola, cu impartirea ecranului care permite descoperirea pozitiilor celorlalti jucatori.

Solutia Vuzix este asemanatoare, insa fiecare posesor de ochelari iWear vede doar un singur segment pe display-ul propriu de 62 de inch, dupa cum se poate observa in imaginea alaturata.


iWear AV920-C are un acumulator lithium-ion built-in, care asigura o autonomie de pana la 6 ore , putand fi apoi reincarcat folosind portul miniUSB.

Disponibila din luna februarie, solutia HMD (head mounted display) a celor de la Vuzix va putea fi achizitionata la un pret de 349.95 dolari.

Atinge-l si va face precum doresti!

Sharp prezinta un nou dispozitiv PMP, denumit SP600, dotat cu un display masiv touchscreen de 4.3 inch.

SP600 are un HDD de 30 GB in care intra lejer melodii in format MP3, WMA, WAV, OGG si AAC, sau filme DIVX, MPEG1/2/4, WMV7/8/9, H.264BP si ASF. In plus, a fost integrat si un dictionar electronic, din pacate doar englez-japonez si invers..

Sistemul de operare este WinCE 5.0, iar pretul de aproximativ 300 euro.

Cu ce putea sa dea Nero foc Romei?......cu lanterna :|

Oh Nero! Mult te-ai mai chinuit dand foc Romei..Puteai sa folosesti The Torch, noua lanterna "arzatoare", construita de Wicked Lasers!

The Torch are 4100 lumeni, putand arde hartii, topi plasticul sau chiar poate fi utila la micul dejun, in vederea pregatirii rapide a unor oua prajite..Nu credeti? Vedeti clipul urmator ca sa va convingeti:



Pacat ca bateria furnizeaza energie doar pentru jumatate de ora, dupa care The Torch "se stinge"..

HP Pavilion HDX cu Penryn: Mai tare decat Alienware m15x?

Alienware a fost o companie mult iubita pentru ca isi lasa cumparatorul sa aleaga aproape orice componenta dorita intr-un notebook. Lucrurile s-au schimbat mult intre timp, un exemplu bun fiind HP, numarul unu mondial cand vine vorba de laptop-uri.

HP a facut un lucru genial introducand seria Pavilion HDX, un notebook cat toate zilele care pe langa faptul ca poate fi configurat in cel mai mic detaliu tehnic, mai are si un suport pentru display care il transforma intr-un veritabil entertainment PC.


Pavilion HDX si-a imbogatit lista de optiuni de curand, introducand noile procesoare T9300 si T9500, bazate pe arhitectura Penryn, cat si solutia grafica de top NVIDIA GeForce 8800M GTS.

Modelul HDX comparabil ca pret cu un Alienware m15x, in schimbul a 4500 de bancnote "In God We Trust", are multe de oferit si se pare ca in majoritatea benchmark-urilor chiar depaseste ca performante solutia high-tech produsa de subsidiara Dell.

Ce ne pune la dispozitie un Pavilion HDX in schimbul a 4500$? Entuziastii care dispun de asemenea fonduri astronomice, cu siguranta ca nu vor fi dezamagiti de ceea ce vor primi..

Incepem de la proc-ul Core 2 Duo T9500 ce ruleaza la 2.6 Ghz si are nu mai putin de 6 MB memorie cache. Pentru ca sa nu mai existe slot-uri DIMM libere, toate patru au fost ocupate de memoria RAM, in valoare de 4 GB, in mod Dual-channel. Placa video? Un 8800M GTS cu 512 MB VRAM, ce mai poate lua din memoria sistemului inca 1279 MB. Doua HDD-uri de 250 GB fiecare par suficiente pentru orice multimedia addicted.

Ca sa va faceti o idee despre performantele in jocuri, acest HDX a obtinut la setari 1280x1024 pixeli, HQ, 4xAA si 8X AF, in Quake 4 si F.E.A.R, framerate-uri de 101.7, respectiv 53, putin peste scorurile facute de m15x..


Dincolo de componentele hot, Pavilion HDX impresioneaza prin design-ul impunator si excelent finisat. Display-ul are 20.1 inch, cu o rezolutie de 1920x1200 pixeli si certificare HD 1080p. In combinatie cu unitatea optica Blu-ray, rezulta o solutie perfecta pentru vizionarea filmelor cu inalta definitie.

Tastatura este completa, inclusiv numpad in partea dreapta. In partea stanga exista un spatiu special unde sta o telecomanda slim, cu shortcut-uri la toate functiile importante, precum si control al sistemul audio 2.1 incorporat.

Autonomia este de regula o problema la asemenea platforme, insa acest HDX se descurca destul de bine cu ale sale 9 celule: doua ore si 12 minute la rularea unui film pe DVD. V-am convins?

Lanterna sau mega sabie Jedi?

Ralf Ottow este un inginer danez cu o imaginatie (poate prea) bogata. El a construit Maxablaster, o super lanterna cu 38 milioane de candeli!

54 de baterii furnizeaza energie pentru un bulb de plasma ce are la baza mercur, trimitand un fascicul luminos concentrat, asemanator tehnologiei laser.

Stim cu totii ca Danemarca detine Groenlanda, astfel ca Ralf Ottow se poate inarma cu inventia sa, pornind la o topire inofensiva de ghetari, care ar putea sa creasca nivelul oceanelor cu cativa metri, acoperind sub ape zeci de orase si punand in pericol intreaga omenire. Acesta este cu siguranta an inconvenient truth..Al Gore, fa ceva te rog! In alta ordine de idei, la ce bun aceasta inventie?

Optimus Maximus: O tastatura cum nu ati mai vazut!

Sunteti dispusi sa dati 460 de dolari pe o tastatura? Cu siguranta ca nu, insa cand aflati ca fiecare dintre cele 113 taste este defapt un display OLED configurabil, s-ar putea sa va razganditi!

ArtLebedev Optimus Maximus a creat panica in randul gamer-ilor cand a fost dezvaluita initial ca un concept inovativ. Lucrurile au evoluat si tastatura este in sfarsit disponibila pe site-ul producatorului.
Optimus Maximus masoara 537 x 173 x 38 mm, iar fiecare tasta are un mini display OLED de 10.1 x 10.1 mm si o rezolutie de 48 x 48 pixeli. OLED-ul functioneaza cu 10 frame-uri pe secunda, reproduce 65.000 de culori si are unghiuri de vizibilitate de 160 de grade.

Compatibilitatea este asigurata atat cu platforme Windows cat si Mac OS, conectarea facandu-se folosind un port USB 2.0. Fiecare tasta este pe deplin configurabila, iar pentru aceasta sta la dispozitie softul Optimus Configurator.

Puteti vedea in clipul urmator o tastatura Optimus Maximus in actiune!

Robot care se ridica singur in picioare!

Japonezii nu au rival in materie de industrie robotica, mai ales in cea producatoare de roboti care imita aspectul si miscarile unui om.



Clipul da la inceput o senzatie ciudata si abia dupa cateva secunde realizam ca este vorba despre un robot, unul care poate crea balans si se poate ridica singur de jos, cu niste miscari perfecte. Viitorul ne poate aduce cat de curand un humanoid capabil sa reproduca in cel mai mic detaliu un om!

Cat de repede poti sa tastezi?

V-ati intrebat vreodata cat de repede puteti sa tastati? Daca vreti un produs care sa va indice viteza de apasare a tastelor, atunci USB WPM Speedometer este solutia potrivita!

Trebuie sa stiti ca actualul record este de 212 cuvinte pe minut, obtinut pe o tastatura Dvorak Super Fast. USB WPM Speedometer poate indica pana la maximum 260 de cuvinte pe minut! Se conecteaza pe un port USB 2.0 si sta linistit pe birou pana cand utilizatorul pus pe doborat recorduri se hotaraste sa-si puna degetele la lucru! Gadgetul costa 19.99 £.

Wow: Un mouse care poate fi modelat in orice forma!

Mouse-ul a devenit in ultimul timp cel mai bun prieten al omului. Acest periferic fara de care nu ne putem imagina viata langa un computer, a suferit multe transformari in forma si continut.

La inceput, mouse-ul era o cutie masiva din lemn, prevazuta cu doua roti metalice de mari dimensiuni, care se miscau cand luau contact cu suprafata pe care era asezat perifericul. Evolutia fulminanta a IT-ului in general a inclus si mouse-ul, un device indispensabil graficienilor, gamerilor si tuturor utilizatorilor de PC-uri.

Insa mouse-ul a creat si numeroase neplaceri, multe neputand fi folosite de catre stangaci, unele fiind prea mari, altele cu butoane greu accesibile. Lasand la o parte solutiile high-tech controlate prin miscarea capului, perifericul drag noua aici prezent de fata, promite disiparea tuturor acestor neajunsuri!

Ce-ar fi daca i-am porunci mouse-ului sa se transforme intr-un cub? Dar intr-un joystick? Va spun eu ca nu s-ar intampla nimic, deoarece singur nu stie sa-si modifice forma..E nevoie de mana posesorului pentru a-i da forma dorita.

Cele mai bune lucruri sunt cele facute de mana omului. Iar cand ceilalti vor auzi ca detineti un mouse realizat manual si pe deasupra e construit chiar de voi, vor innebuni de-a dreptul. Policele (adica degetul mare..) nu sta bine? Butoanele si rotita scroll par plasate neintuitiv? Atunci stiti ce aveti de facut..

Lite-ON a venit cu ideea geniala de a realiza un mouse modelabil, construit dintr-o ceara speciala acoperita cu nylon si poliuretan, ce poate fi transforma dupa bunul plac. Butoanele si rotita scroll pot fi oriunde "infipte" pentru ca ele comunica cu device-ul prin RFID.

Mouse-ul Lite-ON a castigat deja concursul de design Red Dot. Daca va iesi candva pe piata, succesul se poate instala imediat. Asteptam noi detalii de la Lite-ON!

Gigabyte a prezentat doua UMPC-uri de vis!

Gigabyte puna mult accentul in ultima vreme pe segmentul Ultra Mobile PC. Tocmai de aceea, compania taiwaneza a prezentat doua noi astfel de dispozitive in cadrul CeBit!
M700 are un design superb care atrage privirea oricui. UMPC-ul se bazeaza pe un procesor C7-M VIA CPU la 1.2Ghz, are 2 GB de memorie RAM, 40GB sau 60GB spatiu pe HDD si nu in ultimul rand un display touchscreen de 7 inch si o resolution de 1024 x 600 pixeli! M700 ruleaza OS-ul Windows Vista Home Premium.


M528 este un device cu tastatura full Qwerty, ruland OS-ul Linux. Procesorul Centrino Atom CPU la 800MHz este recent lansat de Intel, special pentru dispozitivele ultra mobile. Memoria RAM are 512MB, exista o unitate SSD de 4 GB, HSDPA, GPS, Bluetooth, o camera foto de 3Mpix si un display touchscreen de 4.8 inch si 800 x 480 pixeli!

Cartile electronice castiga teren!

Dispozitivele denumite sugestiv "e-book" castiga tot mai mult teren in fata cartilor traditionale!


Dupa Sony si Amazon, iata ca o alta companie (Netronix) urmeaza sa lanseze astfel de solutii. Netronix va scoate pe piata EB-100 si EB-300, doua dispozitive cu display-uri de 6, respectiv 9.7 inch.

EB-300 are un display e-ink cu 1200 x 825 pixeli, 4 GB memorie interna si un sistem de operare Windows CE 5.0. EB-100 este ceva mai mic, are un display cu 800 x 600 pixeli si OS Linux.

Ceas cu telefon mobil incorporat!

Nu e ceva nou, telefoanele mobile inghesuite intr-un ceas hi-tech se gasesc chiar si in magazinele de la noi, la preturi insa care nu le fac foarte atractive pentru public.
Ceasul are 2 GB de memorie, facandu-l un inlocuitor tocmai bun pentru un player MP3. Castile pot fi conectate wireless prin Bluetooth A2DP. Pe langa redarea audio exista si posibilitatea de playback video pe display-ul touchscreen de 1.3 inch.

Gadgetul prezinta si o camera foto de 1.3 Mpx, ideala pentru spionajul amator sau divertismentul entry-level. Telefonul-ceas functioneaza in GSM 900/1800MHz si se pliaza perfect pe expresia "talk to the hand"!

Obiecte din arsenalul lui HULK!

Hulk iubeste lucrurile mari. Toate obiectele de care se foloseste in viata lui de zi cu zi nu sunt unele obisnuite, ci adevarate creatii de foarte mari dimensiuni!

E drept ca mersul pe jos face piciorul frumos, insa Hulk trebuie sa ajunga repede in diferite locatii. Pentru aceasta, conduce o motocicleta care poate trece chiar si peste monster truck-uri!

Eroul verde stie mereu ora exacta. Si-a luat un MUSK MR2129, adica cel mai mare ceas de mana, in schimbul sumei de 247 dolari. Acum timpul este la mana lui..
Cine se scoala de dimineata..doarme mai putin! Hulk se trezeste cu greu si numai folosind ceasul Giant Alarm Clock, care masoara 46 cm in inaltime si suna cat pentru jumatate din cartier. Costa 79 dolari!

Pana si eroii mai citesc din cand in cand, la lumina acestei lampi uriase care din pacate costa 4000 de dolari. Investitia nu se amortizeaza insa dupa prima carte citita..

Hulk si-a facut la comanda un joc Connect 4, pentru care a platit 247 $. Chiar daca este pentru copii, trebuie sa recunoastem ca in fiecare dintre noi exista un copil. E valabil si in cazul super eroilor!
Hulk asculta muzica la un player Colossal care masoara 30 de centimetri! Nu are decat 256 MB, insa nici pretul nu este colosal: numai 21.99$!

Ati putea spune ca sunt doar niste boxe, insa WWFred 500XL reprezinta castile lui Hulk! Le cupleaza la playerul Colossal si se deconecteaza imediat de la problemele cotidiene..

Masina decapotabila care merge sub apa!

Chiar daca a fost prezentata mai demult, masinuta electrica Rinspeed sQuba merita o descriere asa cum se cuvine!

Elvetienii de la Rinspeed sunt cunoscuti pentru preferintele lor pentru masini iesite din comun, dar anul acesta au uimit asistenta cu modelul sQuba, un roadster cu doua locuri care poate merge pe sosele la fel de bine ca si sub apa, scaunele si instrumentele de bord fiind special proiectate sa reziste, dar mai ales sa fie functionale si in mediul acvatic.

Masina, perfect functionala conform reprezentantilor Rinspeed, dispune de trei motoare electrice, astfel ca nu emite nici un fel de noxe in atmosfera sau sub apa. Un motor asigura propulsia pe uscat, iar celelalte doua sunt responsabile cu antrenarea a doua elice (pentru mersul sub apa), pozitionate chiar acolo unde ne-am astepta sa vedem tevile de esapament.


Inginerii Rinspeed sustin ca masina a fost conceputa ca o decapotabila nu atat pentru a oferi o experienta inedita sub apa, dar mai ales din motive de securitate. In felul acesta, ocupantii pot iesi mai repede din masina in caz de pericol. Daca masina ar fi fost un coupe, spre exemplu, presiunea apei ar fi putut impiedica deschiderea portierelor.

Dar, chiar si in versiunea decapotata, masina care se misca in apa "ca un peste", are la bord un rezervor de aer comprimat, care permite ocupantilor sa respire sub apa prin niste dispozitive similare celor utilizate in scuba diving.
Practic, soferul pare un scafandru care...a uitat sa lase masina pe uscat cand a intrat in apa.

Pentru uscat, masina se bazeaza pe roti cu jante de 17 (optional 18) inch si suspensie KW, dar producatorul recunoaste ca sQuba a fost creat in special pentru deplasarea sub apa.
Volanul clasic este raspunzator pentru directie pe uscat, iar manetele ajuta la directionarea sub apa.

Cei de la Rinspeed nu au pus la dispozitie prea multe informatii legate de performatele masinii, fie ele pe uscat sau pe apa, insa au publicat un set de fotografii extraordinare.



Se pare ca elvetienii vor neaparat sa-l vada pe James Bond in aceasta masina, tema principala a sedintei foto fiind, de altfel, James Bond, sQuba si....o blonda.

GPS iNAVI: Navigatia arata ca un joc 3D!

Thinkware iNavi K2 este un sistem GPS care afiseaza cele mai detaliate harti 3D, facand display-ul sa arate precum Crazy Taxi!


Hartile 3D
sunt excelent randate pe display-ul de 4.8 inci cu 800 x 480 pixeli, sistemul avand chiar si un senzor geomagnetic cu 3 axe care detecteaza orientarea exacta a autovehiculului.

Ceea ce impresioneaza la iNAVI K2 este afisarea detaliata a cladirilor, niciun element structural neramanand la voia intamplarii. iNAVI K2 dispune de o memorie interna RAM de 256 MB si un card SDHC de 8 GB.

Sistemul GPS poate reda si filme, melodii, poze, posturi DMB sau chiar si jocuri. Va fi lansat in scurt timp in Coreea de Sud, la un pret de aproximativ 550 dolari.