marți, 15 aprilie 2008

Wow: Un mouse care poate fi modelat in orice forma!

Mouse-ul a devenit in ultimul timp cel mai bun prieten al omului. Acest periferic fara de care nu ne putem imagina viata langa un computer, a suferit multe transformari in forma si continut.

La inceput, mouse-ul era o cutie masiva din lemn, prevazuta cu doua roti metalice de mari dimensiuni, care se miscau cand luau contact cu suprafata pe care era asezat perifericul. Evolutia fulminanta a IT-ului in general a inclus si mouse-ul, un device indispensabil graficienilor, gamerilor si tuturor utilizatorilor de PC-uri.

Insa mouse-ul a creat si numeroase neplaceri, multe neputand fi folosite de catre stangaci, unele fiind prea mari, altele cu butoane greu accesibile. Lasand la o parte solutiile high-tech controlate prin miscarea capului, perifericul drag noua aici prezent de fata, promite disiparea tuturor acestor neajunsuri!

Ce-ar fi daca i-am porunci mouse-ului sa se transforme intr-un cub? Dar intr-un joystick? Va spun eu ca nu s-ar intampla nimic, deoarece singur nu stie sa-si modifice forma..E nevoie de mana posesorului pentru a-i da forma dorita.

Cele mai bune lucruri sunt cele facute de mana omului. Iar cand ceilalti vor auzi ca detineti un mouse realizat manual si pe deasupra e construit chiar de voi, vor innebuni de-a dreptul. Policele (adica degetul mare..) nu sta bine? Butoanele si rotita scroll par plasate neintuitiv? Atunci stiti ce aveti de facut..

Lite-ON a venit cu ideea geniala de a realiza un mouse modelabil, construit dintr-o ceara speciala acoperita cu nylon si poliuretan, ce poate fi transforma dupa bunul plac. Butoanele si rotita scroll pot fi oriunde "infipte" pentru ca ele comunica cu device-ul prin RFID.

Mouse-ul Lite-ON a castigat deja concursul de design Red Dot. Daca va iesi candva pe piata, succesul se poate instala imediat. Asteptam noi detalii de la Lite-ON!

Niciun comentariu: